1. Ana Sayfa
  2. Rehber
  3. YouTube İzleme Geçmişi Kapatma

YouTube İzleme Geçmişi Kapatma

youtube izlenme geçmişi kapatma

YouTube, son yılların en geniş platformlardan bir tanesi. Bu denli popüler bir platform olmasına karşın YouTube, kullanıcıların isteklerine göre şekillenen bir kullanıma sahip. İsterseniz kendi beğenilerinize göre video listelerinizi oluşturabiliyorsunuz. Aynı şekilde ayarlarınızı da kendinize göre özelleştirebiliyorsunuz. Özelleştirebileceğiniz kısımlardan birisi de YouTube İzleme Geçmişi.

Hangi videoları izlediğiniz, hangi kanallara abone olduğunu ve etkinlikleriniz normal şartlar altında YouTube hesabınızda kayıt altına alınıyor. Fakat isteyen kullanıcılar YouTube İzleme Geçmişi için ayarları düzenleyerek geçmişin kapatılmasını sağlayabiliyor. Bunun için belli başlı ayarların yapılması gerekli. Hemen YouTube İzleme Geçmişi kapatma ayarlarının neler olduğuna bakalım.

YouTube İzleme Geçmişi Nasıl Kapatılır?

İşlemlere geçmeden önce bir konu hakkında bilgi verelim. İzleme geçmişi, açık olan hesaplar üzerinden kayıt ediliyor. Yani etkinliklerinizin takip edilmesi için öncelikle YouTube hesabınıza giriş yapmanız lazım. Haliyle ayarları düzenlemek için de öncelikle hesabımıza giriş yapıyoruz. Dilerseniz şimdi işlemlere geçelim.

  • Hesabınızda girmenizin ardından sağ üst köşede bir resmin yer aldığını göreceksiniz. Profil resmi olarak göreceğiniz bu kısma tıklayın.
  • Mini bir profil sekmesi açılacaktır. Bu sekme üzerinden ayarları düzenlemek adına çark şeklindeki sekmeye tıklayın.

 

  • Bu kısım sizi “Youtube Ayarları” bölümüne sokacaktır. Buradan da sol menü penceresini kontrol etmeniz gerekecek.
  • Sol menü penceresi üzerinden yayınlanan liste içerisinden de “Geçmiş” sekmesine tıklayın.
  • Tüm izleme geçmişinizin karşınıza geldiğini göreceksiniz. Burada kayıt edilen izleme geçmişi bir yana, sizin kaydı nasıl durduracağınız önemli.

 

  • Bundan sonraki izlediğini videoların YouTube İzleme Geçmişi adı altında kayıt edilmemesi için “izleme geçmişini duraklat” butonuna tıklamanız gerekecek.

Bundan sonraki süreçte izlediğiniz videolar, listenize eklenmeyecektir. Bundan sonra izlediğiniz videolar hesabınıza eklenmeyecek ve geçmiş kaydı tutulmayacak ancak ya eski videolar ne olacak?

İşte bunun için de yine aynı pencereyi kullanmanız yeterli olacak. Aynı pencere üzerinden “tüm izleme geçmişini temizle” seçeneğini seçmeniz gerekiyor.

Bu seçeneğe bastığınız zaman da daha önce kayıt altına alınan tüm içeriklerin silindiğini göreceksiniz. Tüm bu işlemlerin YouTube hesabı üzerinden yapıldığını belirtelim. Bir de Gmail üzerinden etkinlik takibi var.

  • Gmail hesabınıza girin ve hesap etkinlikleri bölümünü açın.
  • Bu kısımda YouTube etkinliğin adı altında izlediğini videoların görüntülendiğini göreceksiniz. Bu kısımda etkinliğin kapatılması, bundan sonraki videoların kayıt edilmesini engellemiş olacak. Ayrıca yine aynı pencere üzerinden de mevcut izleme geçmişini kapatabilirsiniz.
Yorum Yap

Yorum Yap